Τσιόδρας: Σταδιακά θα εκτεθούμε όλοι στον ιό, είναι αδύνατο να σβήσει

Μπορεί σήμερα να μην καταγράφηκε κανένας θάνατος από κορονοϊό στη χώρα μας αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε οσον αφορά την διασπορά της επιδημίας.

Ο Σ. Τσιόδρας στην νέα ενημέρωση που έγινε σήμερα από το υπουργείο Υγείας, ανέφερε ότι είναι αδύνατο να σβήσει η επιδημία όταν υπάρχουν πολλές εστίες παντού και σε πολλές χώρες.

Παράλλλα τόνισε πως οποιαδήποτε χαλάρωση μπορεί να οδηγήσει σε επάνοδο της επιδημίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θέλει πολύ προσοχή ωστε να πεις οτι μηδένισα την επιδημία. Οσο μάλιστα θα χαλαρώνουν τα μέτρα θα υπάρξουν ευκαιρίες διασποράς από όσους μπορει να είχαν συμπτώματα και δεν τα πρόσεξαν ή από τους ασυμπτωματικούς. Ειναι αδύνατον να μην εκτεθούμε στον ιό, παρα πολύ δύσκολο. Θα πρέπει να απομονωθούμε και να μην έχουμε επαφή με τον έξω κόσμο, και αυτό δεν γίνεται.

Σταδιακά θα εκτεθούμε στον ιό, αυτό που αποφύγαμε ειναι να εκτεθούμε ολοι μαζί.Είναι αδύνατο να μείνεις κλεισμένος περιμένοντας πότε θα φτιαχθεί ένα εμβόλιο που μπορεί τελικά να μην ειναι αποτελεσματικό, πρέπει να ειμαστε προσεκτικοί χρησιμοποιώντας την επιστήμη και την υγεία. Ετσι πορευτήκαμε και έτσι θα πορευτούμε».