Επίθεση με βιτριόλι: Γιατί είχε δύο προφίλ στο Facebook η 35χρονη – Τι παρακολουθούσε

Πώς έφτασε στο αποτρόπαιο έγκλημα βλέποντας απλώς ένα αίτημα φιλίας

Όλο και περισσότερες πληροφορίες για την επίθεση με βιτριόλι βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τη σύλληψη της 35χρονης που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Τελευταίο στοιχείο το ψευδώνυμο «Κωνσταντίνα Χατζηφωτίου» που χρησιμοποίησε για να καλέσει την εταιρεία ραδιοταξί στις 17 Μαΐου, τρεις ημέρες πριν η βασική ύποπτη αλλάξει μια για πάντα τη ζωή της 34χρονης Ιωάννας.

Όπως προέκυψε, το ψευδώνυμο αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο ήταν αφού με αυτό είχε δημιουργήσει και δεύτερο προφίλ στο Facebook, την ύπαρξη του οποίου γνώριζαν ελάχιστοι, καθώς το χρησιμοποιούσε συγκεκριμένες στιγμές και για συγκεκριμένους λόγους.

Με το δεύτερο προφίλ, η 35χρονη δεν φαίνεται να παρακολουθούσε τις κινήσεις της 34χρονης λογίστριας, αλλά του 40χρόνου συντρόφου της, ιδιαίτερα μετά το αίτημα φιλίας που εκείνος είχε κάνει στο προφίλ της Ιωάννας. Η πράξη του αυτή, θεωρήθηκε ως προδοσία στο πρόσωπό της και ενδεχομένως να ήταν η αρχή του κακού, αφού σταδιακά άρχισε να στοχοποιεί στο μυαλό της το θύμα.

Για εκείνη, η Ιωάννα έγινε ξαφνικά το… κόκκινο πανί, αφού όσο κι αν προσπαθούσε να το παίξει άνετη με την ελεύθερη σχέση που είχε δημιουργήσει αρχικά με τον 40χρονο άνδρα -όπως ο ίδιος κατέθεσε- τόσο το όνειρο για μια κανονική σχέση μαζί του, γκρεμιζόταν.

Η μοιραία συνομιλία στα social media

Τη μεταξύ τους συνομιλία στο Messenger, μετά το αίτημα φιλίας που είχε κάνει ο σύντροφος της 35χρονης στο θύμα, έδωσε στη δημοσιότητα το Star, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων:

35χρονη: Γειά σου είμαι η E. Θέλω να σε ρωτήσω, τρέχει κάτι με τον Ν.;

Ιωάννα: Όχι βέβαια… Μου έκανε αίτημα φιλίας και το αποδέχτηκα.

35χρονη: Εντάξει. Γιατί θέλω να ξέρεις ότι έχω σχέση μαζί του.

Ιωάννα: Οκ.

35χρονη: Σου έχει στείλει κάποιο μήνυμα;

Ιωάννα: Μην ανησυχείς, θα τον διαγράψω, μου δίνει την εντύπωση ότι κοιτά πολλές.

35χρονη: Ιωάννα σε ευχαριστώ…

Μετά από αυτή τη συνομιλία, η Ιωάννα είχε διαγράψει από φίλο τον σύντροφο της 35χρονης, έπειτα από κάποιους μήνες, όμως, εκείνος της έκανε πάλι αίτημα φιλίας, λέγοντας μάλιστα ότι είναι ελεύθερος και δεν έχει σχέση με την 35χρονη. Ωστόσο εκείνη φαίνεται παρακολουθούσε το προφίλ και είδε ότι ο άνδρας είχε στείλει αίτημα φιλίας στην Ιωάννα.

Οι εμμονές που όπλισαν το χέρι της

Θύτης και θύμα κατάγονται από διπλανά χωριά στην Αιτωλοακαρνανία και έτσι γνωρίζονταν μέσω κοινών γνωστών. Όλα άρχισαν πριν από ένα χρόνο, όταν συναντήθηκαν σε γάμο κοινού γνωστού τους, στον τόπο καταγωγής τους. Η 35χρονη ύποπτη συνοδευόταν από τον σύντροφό της και οι δυο τους έκαναν παρέα με την Ιωάννα, στη δεξίωση. Δύο ημέρες μετά τον γάμο, και ενώ έχουν επιστρέψει στην Αθήνα, ο σύντροφος της 35χρονης έστειλε στο θύμα της επίθεσης με βιτριόλι αίτημα φιλίας στο Facebook.

Η βασική ύποπτη της υπόθεσης το αντιλήφθηκε και άρχισε να του κάνει σκηνές ζηλοτυπίας, χωρίς όμως να προβεί σε ακρότητες που να τον φοβίσουν ή να κινήσουν υποψίες. Λίγο αργότερα, εμφανίζεται ένα ειρωνικό σχόλιο της 35χρονης στο προφίλ της Ιωάννας.

Από την πρώτη στιγμή που η αστυνομία άρχισε τις έρευνες, επικεντρώθηκε στα social media της Ιωάννας και βρήκε το παραπάνω σχόλιο. Έτσι, η 35χρονη μπήκε στο «κάδρο» των υπόπτων.