Επίθεση με βιτριόλι: Προφυλακιστέα η 35χρονη μετά την απολογία στον ανακριτή

Νέες αποκαλύψεις για την επίθεση με βιτριόλι από την 35χρονη στην Ιωάννα. Πηγές της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι η 35χρονη είχε τοποθετήσει μέχρι και GPS TRACKER στο αυτοκίνητο της Ιωάννας. Προφυλακιστέα μετά την απολογία στον ανακριτή.

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 35χρονη γυναίκα που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας, στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με πληροφορίες η 35χρονη δεν είπε τίποτα στον ανακριτή και τήρησε το δικαίωμα της σιωπής. Η κατηγορουμένη αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της απείθειας αλλά και το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Στο μεταξύ, αξιωματικοί της Ασφάλειας, αναφερόμενοι στην επίθεση με βιτριόλι από την 35χρονη στην Ιωάννα, λένε ότι η κατηγορούμενη είχε απευθυνθεί μέχρι και σε καφετζούδες για να «δέσει» τον σύντροφό της. Και από αυτές τις επισκέψεις, φέρεται ότι κρατούσε -συχνά ακατάληπτες- σημειώσεις, οι οποίες βρέθηκαν στο σπίτι της στου Ζωγράφου.

Οι ίδιες πηγές φέρουν την 35χρονη να είχε τοποθετήσει GPS TRACKER στο αυτοκίνητο της Ιωάννας. Στο κινητό της είχε εφαρμογή παρακολούθησης δορυφορικού γεωεντοπισμού, με το οποίο γνώριζε τις κινήσεις της άτυχης γυναίκας προκειμένου να ξέρει ανά πάσα στιγμή πού βρίσκεται για να επιλέξει πότε θα της επιτεθεί. Πάντως, δεν αποκλείουν να τοποθέτησε τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό με σκοπό να διαπιστώσει αν η άτυχη Ιωάννα, συναντιέται με τον σύντροφό της.

Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν ότι στο ιστορικό του υπολογιστή και των κινητών τηλεφώνων της δράστιδας εντόπισαν στοιχεία αναζήτησης αγοράς πομπού GPS στο διαδίκτυο.

Ο διάλογος στο facebook

βιτρολι κατηγορούμενη ανακριτης

Στη δημοσιότητα ο διαδικτυακός διάλογος που είχαν οι δυο γυναίκες το 2018. Η δράστιδα ζητούσε από την 35χρονη να διαγράψει τον σύντροφό της από… φίλο στο facebook.

Κατηγορούμενη: Ιωάννακι, καλησπέρα τι κανείς; Sorry για την ενόχληση θέλω να σε ρωτήσω.

Θύμα: Καλησπέρα κοριτσάκι, εννοείται καλέ ότι θες.

Κατηγορούμενη: Ρε συ να σε ρωτήσω τον ξέρεις τον Ν… Συγγνώμη βρε αγάπη μου αλλά υπάρχει λόγος που σε ρωτάω.

Θύμα: Μου έστειλε πριν λίγο αίτημα φιλίας και το δέχτηκα δεν τον γνωρίζω. Παίζει κάτι;

Κατηγορούμενη: Δεν μου αρέσει να είμαι αδιάκριτη αλλά ναι κάτι παίζει και μου έκανε εντύπωση Ιωάννα μου.

Θύμα: Ρε δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ μας θέλεις να τον διαγράψω ;

Κατηγορούμενη: Σε παρακαλώ όμως μη σου ξεφύγει τίποτα.

Θύμα: Όχι φυσικά εννοείται αυτό.

Κατηγορούμενη: Η ιστορία μου με αυτόν παίζει εδώ και πολύ καιρό, θα τον φτιάξω εγώ.

Θύμα: Ότι θέλεις εσύ.

Κατηγορούμενη: Καταλαβαίνεις πως στο λέω βρε Ιωάννα μου. Με πείραξε.

Θύμα: Τον διαγράφω τώρα μην ανησυχείς καθόλου.

Στα ιδιόχειρα σημειώματα στο σπίτι της δράστιδας υπάρχουν και άλλες περιγραφές γυναικών που δεν είναι η Ιωάννα, αλλά ενδεχομένως άλλες που θεωρούσε πως πολιορκούν τον σύντροφός της. “Μου έχει καρφωθεί ότι έχει άλλη. Φοβάμαι μια μελαχρινή-καστανή, κάτι έχει κάνει. Θα επιστρέψει μια γυναίκα από το παρελθόν του. Προβληματίζομαι παρά πολύ για το μέλλον”…