Λάρισα: Απρόκλητη επίθεση σε δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ – “Με χτύπησαν την ώρα του ρεπορτάζ” (video)

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Πάνος Γαρουφαλιάς δέχθηκε επίθεση στη Λάρισα και συγκεκριμένα στον οικισμό της Νέας Σμύρνης με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ειδικότερα, όπως περιγράφει ο Πάνος Γαρουφαλιάς, “εκπρόσωποι των κατοίκων ζήτησαν από τα τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονται στην περιοχή να πλησιάσουν για να τους μιλήσουν. Την ώρα λοιπόν που τους εξηγούσαν πως έχουν ήδη κάνει από μόνοι τους τεστ για τον κορονοϊό, τα οποία – όπως είπαν – ήταν αρνητικά και πως δεν γίνεται να παίρνουν μικρά παιδιά από τους γονείς τους για να τα πάνε σε δομή, κάποιος πετάχτηκε και με χτύπησε” λέει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ.

“Δόξα τω Θεώ είμαι καλά”, λέει ο Πάνος Γαρουφαλιάς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος, η επίθεση που δέχτηκε έγινε μπροστά σε αστυνομικούς, οι οποίοι – παρόλα αυτά – δεν προχώρησαν σε καμία προσαγωγή. Ο Πάνος Γαρουφαλιάς απομακρύνθηκε, με τα τραύματα στο πρόσωπό του να είναι εμφανή.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ στην Σία Κοσιώνη:

Η περιοχή του οικισμού των Ρομά θύμιζε από το πρωί της Παρασκευής (15.05.2020) πεδίο μάχης. Εκτός από τους δημοσιογράφους, στο στόχαστρο κατοίκων της συνοικίας βρέθηκε και το αυτοκίνητο που μετέφερε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη. Στόχος των συγκεντρωμένων κατοίκων, ήταν να εμποδιστεί η μεταφορά 35 κρουσμάτων κορονοϊού από τον οικισμό στην δομή υγείας του ΕΟΔΥ.

Σε αυτό το σημείο να υπογραμμιστεί ότι οι αστυνομικές Αρχές έχουν στα χέρια τους πολύ σοβαρές ενδείξεις – και διεξάγεται έρευνα – διότι θεωρούν ότι για όλη αυτή την κατάσταση στην Λάρισα ευθύνεται συγκεκριμένη ομάδα που τους υποκινεί λόγω οικονομικών συμφερόντων. Οι Αρχές ψάχνουν τους υποκινητές και μάλιστα θα σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος τους.

Άμεση ήταν η αντίδραση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού και του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη όταν πληροφορήθηκαν – κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που εξελίσσονταν στην έδρα της Περιφέρειας – πως υπάρχει ένταση στη συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα.

Αμέσως οι κ.κ. Αγοραστός και Καλογιάννης αποχώρησαν από την συνάντηση και με το ίδιο αυτοκίνητο κινήθηκαν προς την περιοχή των επεισοδίων. Φτάνοντας κοντά στο σημείο όπου η κατάσταση ήταν έκρυθμη, συγκεντρωμένοι Ρομά επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο που τους μετέφερε.

Οι συγκεντρωμένοι άναψαν φωτιές, ενώ έκλεισαν και τον κεντρικό δρόμο. Μετά την ένταση που δημιουργήθηκε, η μεταφορά των 35 κρουσμάτων κορονοϊού στην «Αρωγή» ματαιώθηκε.

Για τις εξελίξεις στην περιοχή της Νέας Σμύρνης και την συνοικία Ρομά της περιοχής, όπου το μεσημέρι της Παρασκευής (15.05.2020) ομάδα κατοίκων προχώρησε σε επεισόδια, αμφισβητώντας την δειγματοληψία που έγινε σε κάποιους ανθρώπους, αναφέρθηκε σε δήλωση του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Ο κ. Αγοραστός σημείωσε ότι “η συμπεριφορά της ομάδας των Ρομά δεν ήταν η πρέπουσα”, ενώ απαντώντας σε όλους αυτούς που αμφισβητούν την δειγματοληψία τόνισε ότι “το τεστ για τον έλεγχο του κορονοϊού είναι το PCR, το οποίο πραγματοποιείται από τον ΕΟΔΥ και από τα πιστοποιημένα ιδιωτικά κέντρα και όχι το τεστ αντισωμάτων το οποίο είναι για επιδημιολογική μελέτη”.

Μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός εξέφρασε τον προβληματισμό του για τα γεγονότα, τονίζοντας ότι “προκαλεί υποψίες η προσπάθεια ανθρώπων της συνοικίας που επιχείρησαν να αμφισβητήσουν την δειγματοληψία, πραγματοποιώντας τεστ αντισωμάτων”.

Μιλώντας για το επιχειρησιακό σχέδιο ο κ. Αγοραστός τόνισε ότι με βάση τις αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας, θα υπάρξει αυστηρή επιτήρηση έως τις 06 το πρωί του Σαββάτου (16.05.2020), στην συγκεκριμένη περιοχή, υποστηρίζοντας ότι θα συνεχιστεί και η δειγματοληψία τις επόμενες ημέρες.

Αναφορικά με την προσπάθεια για την μεταφορά των 35 κρουσμάτων από την περιοχή της Νέας Σμύρνης Λάρισας στο Κέντρο Αποκατάστασης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας σημείωσε ότι θα γίνει προσπάθεια και το επόμενο 24ωρο, ώστε να οδηγηθούν στο Κέντρο για την προστασία αυτών των ανθρώπων.