Αλέξανδρος: Το νέο κατάστημα του Ζαχαριά στη μνήμη του παιδιού του

Γεμάτο από φωτογραφίες του αδικοχαμένου Αλέξανδρου που έφυγε σε τροχαίο το νέο κατάστημα της αλυσίδας παιχνιδιών «Ζαχαριάς» – Το άνοιξε κοντά στο σημείο που έγινε το τροχαίο

Τον δικό του τρόπο να τιμήσει τη μνήμη του παιδιού του, που χάθηκε άδικα σε τροχαίο στον Άγιο Στέφανο τον περασμένο Ιούλιο βρήκε ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων παιχνιδιών «Ζαχαριάς».

Για τον σκοπό αυτό δημιούργησε ένα νέο κατάστημα, το οποίο ονόμασε «Αλέξανδρος», όπως και ο γιος του, που χαμογελά στις φωτογραφίες που έχουν γεμίσει τον χώρο.

Το κατάστημα δεν βρίσκεται τυχαία στην Ερυθραία. Είναι πολύ κοντά στο σημείο που ο αδικοχαμένος 23χρονος έκοψε πρόωρα το νήμα της ζωής του, πέφτοντας με το αυτοκίνητό του πάνω σε δέντρο. Σύμφωνα με μαρτυρίες μάλιστα, ο Αλέξανδρος έχασε τη ζωή του σώζοντας τους επιβάτες του προπορευόμενου οχήματος.

Σε ένα περίπου μήνα, στις 23 Ιουλίου, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που το «νήμα» της ζωής του Αλέξανδρου κόπηκε πρόωρα. Και ο πατέρας του θέλει να τον θυμάται πάντα γελαστό, όπως θέλει να τον θυμούνται και όλοι.

Το χρονικό του ατυχήματος

Το μοιραίο τροχαίο έγινε στις 23 Ιουλίου του 2019, όταν στις 18:08 το απόγευμα, στην λεωφόρο Τραπεζούντας 88, στο ρεύμα από την Άνοιξη προς τις Αφίδνες, ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς ξέφυγε από την πορεία του και «καρφώθηκε» σε δέντρο.

Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση. Πυροσβέστες και αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν από την άμορφη μάζα που είχε δημιουργηθεί. Ήταν αργά. Ο Αλέξανδρος Ζαχαριάς ήταν ήδη νεκρός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο νεαρός είχε προσπαθήσει να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα. Όμως ο οδηγός προσπάθησε να στρίψει και για να το αποφύγει, ο 23χρονος έκανε ελιγμό και έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του. «Ήταν παλικάρι. Απέφυγε εμάς, σωθήκαμε εμείς και σκοτώθηκε το παιδί» είχε δηλώσει τότε ο κ. Γιάννης, που οδηγούσε το προπορευόμενο αυτοκίνητο. «Σκοτώθηκε για να μην μας σκοτώσει» είχε πει.