Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε Alpha και Μάνεση για fake βίντεο από τον Έβρο

Βαριά καμπάνα στον Alpha και στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» για το fake βίντεο που πρόβαλλε η εκπομπή την 1η Μαρτίου, το οποίο έδειχνε πρόσφυγες και μετανάστες να περνάνε τα συρματοπλέγματα στον Έβρο με τον Νίκο Μάνεση να λέει πως τα πλάνα είναι τωρινά, ενώ το βίντεο ήταν από το 2015 στην Ειδομένη.

Το ΕΣΡ μετά από παρέμβασή του επέβαλλε πρόστιμο 30.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό λέγοντας:

«Παραβίασε τις αναφερόμενες στο νομικό μέρος της παρούσας υποχρεώσεις της, μέσω της προβολής (εκ βαρείας αμελείας), από τους προστηθέντες συνεργάτες της, βίντεο παρελθόντος χρόνου ως σύγχρονου και της παραπληροφόρησης του κοινού σχετικά με το πραγματικό του περιεχόμενο» αναφέρει το ΕΣΡ στην απόφασή του.

«Κατά συνέπεια, πρέπει να επιβληθεί στην εγκαλούμενη κύρωση και δη εκείνη του χρηματικού προστίμου. Περαιτέρω, με βάση την βαρύτητα των παραβάσεων και το κοινώς γνωστό μερίδιο τηλεθεάσεως του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού, κρίνεται ότι το επιβλητέο πρόστιμο είναι εκείνο των 30.000 ευρώ».

Ο Νίκος Μάνεσης είχε θέσει στη διάθεση των ιθυνόντων του καναλιού την παραίτησή του, ζητώντας συγγνώμη για το βίντεο της κατάρρευσης των συνόρων και τον τρόπο που το παρουσίασε ζωντανά στον αέρα.