Το παράξενο γλυπτό στη μνήμη της Αρλέτας -Ο ίδιος γλύπτης έκανε το «μνημείο νεκρών της ΕΡΤ»

Τα αποκαλυπτήρια ενός γλυπτού αφιερωμένου στην Αρλέτα, έγιναν την Κυριακή σε γειτονιά των Εξαρχείων, όπου κατοικούσε επί πολλά χρόνια η αποβιώσασα μουσικός.

Πρόκειται για μια περίεργη κατασκευή, έργο του γλύπτη Κυριάκου Ρόκου, ο οποίος είχε φιλοτεχνήσει το αμφιλεγόμενο «μνημείο των πεσόντων της ΕΡΤ», επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είχε προκαλέσει πλήθος αρνητικών αντιδράσεων.

Το λεγόμενο Μνημείο πεσόντων της ΕΡΤ έστησε στις 3 Ιουλίου η ΠΟΣΠΕΡΤ στην αυλή της κρατικής τηλεόρασης, στην Αγία Παρασκευή και εγκαινιάστηκε από τους κ. Τσακνή και Κρέτσο.

O ίδιος γλύπτης επανήλθε με ένα παράξενο γλυπτό στη μνήμη της μεγάλης ερμηνεύτριας Αρλέτας η οποία έφυγε από τη ζωή στις 8 Αυγούστου 2017, μετά από πολύμηνη νοσηλεία στην εντατική του νοσοκομείου «Αγία Όλγα».

Τα έξοδα για το μνημείο ανέλαβε η στενή της φίλη Άννα Σταματοπούλου, ενώ τον χώρο παραχώρησε ο Δήμος Αθηναίων.

Το γλυπτό τοποθετήθηκε ακριβώς απέναντι από το πατρικό της, όπου έχει ήδη μπει πλακέτα που αναγράφει ότι εκεί έζησε η Αρλέτα αλλά και ο Γιώργος Ιωάννου.

Το οικόπεδο της Δεληγιάννη 3, εκεί ακριβώς που χτίστηκε το σπίτι της Αρλέτας, Ιουστινιανού και Καλλιδρομίου, ήταν η αυλή της ταβέρνας Μιχαλάκου που χρησιμοποιήθηκε για να αναπαραστήσει το κέντρο «Ο παράδεισος» της θρυλικής ταινίας του Μιχάλη Κακογιάννη.

Η τραγουδοποιός γεννήθηκε στο Μεταξουργείο αλλά έζησε για πάρα πολλά χρόνια στα Εξάρχεια, τα οποία αγάπησε με πάθος.

Στη συγκέντρωση τραγούδησε ο Χρήστος Θηβαίος συγκινώντας τους παρευρισκόμενους μαζί με τους οποίους ερμήνευσε τα «Έρημα βράδια».

Gepostet von Thanasis Gikas am Sonntag, 21. Juni 2020

Πηγή: iefimerida.gr