Περού: Τουλάχιστον 16 οι νεκροί στην πτώση λεωφορείου σε γκρεμό ύψους 100 μέτρων

Σύμφωνα με πληροφορίες από protothema.gr, η επιχείρηση διάσωσης καθυστέρησε εξαιτίας χαλαζόπτωσης

peru_bus

Λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν κάπου σαράντα άνθρωποι έπεσε σε γκρεμό χθες Τρίτη το πρωί στην ορεινή περιοχή Αγιακούτσο, στις Άνδεις, στο νοτιοανατολικό Περού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δεκαέξι άνθρωποι, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Το διώροφο λεωφορείο, που εκτελούσε δρομολόγιο από την πρωτεύουσα Λίμα με προορισμό το Αγιακούτσο, εξετράπη της πορείας του κι έπεσε σε γκρεμό ύψους περίπου εκατό μέτρων με την οροφή.

Η επιχείρηση διάσωσης καθυστέρησε εξαιτίας χαλαζόπτωσης, ενημέρωσε τον Τύπο εκπρόσωπος του γραφείου του Συνηγόρου του Λαού στην Αγιακούτσο.

Τα θανατηφόρα τροχαία είναι συχνά στο Περού, εξαιτίας ιδίως της ανάπτυξης υπερβολικής ταχύτητας, της άσχημης κατάστασης του οδοστρώματος, της έλλειψης σηματοδότησης, καθώς και της έλλειψης ελέγχων από την αστυνομία.

Σύμφωνα με αριθμούς του περουβιανού υπουργείου Μεταφορών, το 2023 έχασαν τη ζωή τους 3.138 άνθρωποι σε τροχαία δυστυχήματα στο κράτος της Λατινικής Αμερικής. Το 70% των θανάτων αυτών αποδόθηκε σε παράγοντες όπως η κούραση, ή σφάλματα, οδηγών.