Θεσσαλονίκη: Ο Αριστούχος Μάστορης Στέργιος Που «Έπιασε» 19.225 Μόρια!

Υψηλές βαθμολογίες στο σύνολο των μαθημάτων για τον αριστούχο των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, Μάστορη Στέργιο

Η σημερινή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις πανελλήνιες έβαλε ένα τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων, που έδωσαν τη «μάχη» τους έχοντας να αντιμετωπίσουν και τις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλλε η πανδημία του κορωνοϊού. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε στη Θεσσαλονίκη ο αριστούχος Μάστορης Στέργιος από το λύκειο του Μαντουλίδη που συγκέντρωσε 19.225 μόρια, έχοντας καταγράψει την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ των συμμαθητών του.

Ειδικότερα, ο Μάστορης Στέργιος κατάφερε να γράψει στη Νεοελληνική Γλώσσα 17,1, στα Μαθηματικά αλλά και στη Φυσική 20, και 19,8 στην Πληροφορική. Κατάφερε μάλιστα να γίνει δεκτός στο University of Nottingham της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και στο Bocconi Univeristy της Ιταλίας με υποτροφία 50%.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στο TyposThes δύο ήταν οι πιο βασικοί παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή του την επιτυχία. «Προσωπικά θεωρώ πως δύο είναι οι βασικοί παράγοντες. Πρώτον ο προγραμματισμός, ποια μαθήματα δηλαδή θα διαβάσω, πόσο και πότε, και δεύτερον η ψυχολογία. Πρέπει ο μαθητής να έχει ηρεμία και να διατηρεί την ψυχραιμία του. Έτσι κι εγώ ήξερα πως σίγουρα όλα τα θέματα τα είχα πετύχει κάποια στιγμή. Αρκεί να μείνεις ήρεμος και θα τα καταφέρεις» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε μάλιστα πως αρχικά δεν μπορούσε να είναι σίγουρος για την τόσο υψηλή του βαθμολογία, ωστόσο μάθημα με το μάθημα, συνειδητοποιούσε σιγά σιγά το μέγεθος της επιτυχίας του.

«Γνώριζα πάνω κάτω πόσο έχω γράψει σε κάθε μάθημα, ήξερα τι έχω γράψει βλέποντας και τις σωστές απαντήσεις κάθε φορά», ανέφερε.

Εμφανίζεται μάλιστα αποφασισμένος για το πού θα συνεχίσει τις σπουδές του, δηλώνοντας πως θα επιλέξει το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονία.