Ανάσταση στα μπαλκόνια – Συγκινητικές στιγμές στις γειτονιές της Αθήνας (βίντεο)

Η πιο… διαφορετική Ανάσταση για τους πιστούς, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Δείτε βίντεο από γειτονιές της Αθήνας.

Μεσάνυχτα Μεγάλου Σαββάτου και η φετινή Ανάσταση θα μείνει σίγουρα χαραγμένη στις μνήμες των πιστών. Το Άγιο Φως δεν άναψε φέτος τις λαμπάδες μικρών και μεγάλων. Η πρόσβαση στις εκκλησίες απαγορευμένη, λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού και η μοναδική επιλογή για να ακουστεί η Θεία Λειτουργία για την Ανάσταση ήταν η… τηλεόραση.

Ωστόσο, σε κάποιες γειτονιές της Αθήνας, οι πιστοί επέλεξαν να βγουν στα μπαλκόνια και να ψάλλουν όλοι μαζί το “Χριστός Ανέστη”. Άλλωστε, η φετινή Ανάσταση έχει ένα βαθύτερο νόημα και έναν ιδιαίτερο συμβολισμό, μιας και όλοι περιμένουν να ξεπεραστεί αυτός ο “Γολγοθάς” του κορονοϊού και να έρθει η “Ανάσταση”, η επιστροφή στην κανονική ζωή, στους καθημερινούς ρυθμούς.

“Χριστός Ανέστη”, Χρόνια πολλά”, “Και του χρόνου ελεύθεροι”, ήταν οι ευχές που αντάλλαζαν από τα διπλανά και απέναντι μπαλκόνια οι γείτονες, ακόμα και αυτοί που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους.